Júliusi híreink

2016. 07. 21.

Kedves Testvérek!

Nyáron vasárnaponként a Szentmisék szokott időben 9.15-kor lesznek, melyek előtt 9.00 órakor az Irgalmasság rózsafüzérét imádkozzuk.

Néhány gondolat Fülöp Ákos atyától a nyárra:

Ti kinek tartotok engem?

„Kicsoda számomra Jézus Krisztus?

Egy nagyszerű ember, aki sok jót tett, szépeket mondott…??

Ha csak ennyi, akkor rossz úton járok. Jézus sokkal több ennél, Isten Fia, Megváltó. Ő az Isten felkentje. Tudatosítsam magamban, hogy Jézust valóban annak tartsam, aki.

A nagy emberek követése kellemes dolog lehet. Rám is hull az ő dicsőségéből, népszerűségéből. Tennem szinte nem kell semmit, a fáradtságot könnyen elviselem.

Jézus követése nem ilyen kényelmes út. Arra kér, hogy vegyem fel mindennap a keresztemet.

„Ó az a néhány ember, akiket győznöm kell türelemmel, azok a nehéz napok, amikor olyan ideges vagyok. Ó az a néhány lélek, akikkel közös lakásban élek, az iskola vagy a munkahely, naponta színig megtelő kehely.”

A napi erőfeszítés, az áldozatvállalás, a megvetettség, a meg nem értés vállalása a Krisztus követés velejárója lehet. De érte vállalom, vele akarom járni utamat, mert hiszem, mert tudom, hogy csak ez az út vezet az igazi boldogságra, életem végső céljához, az örök boldogságra. És azt is megtapasztalhatom, hogy már itt a földön, valamit megsejthetek az örök boldogságból, már itt a földön részem lehet Isten szeretetének megtapasztalásában.

A nyári időszak örömei különös lehetőséget adnak számunkra a

tanúságtételre. Vállaljuk bátran, bárhol is vagyunk, krisztusi voltunkat, tegyünk tanúságot bátran az Isten szeretetéről.”

Minden kedves Testvérünknek pihentető, lélekben és testben is megújuló nyári időszakot kívánunk!

 

Somlai Anikó hitoktató